Πίνω πολύ καφέ. Τι επιπτώσεις έχει στα δόντια μου;

Πίνω πολύ καφέ. Τι επιπτώσεις έχει στα δόντια μου;

Τι πιο σύνηθες από το να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του με μια κούπα καφέ. Σήμερα με την υπάρχουσα «κουλτούρα» του καφέ η κατανάλωση καφέ είναι σε άνοδο. Πίνουμε καφέ στο σπίτι, στη δουλειά, έξω με φίλους. Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι οι επιπτώσεις του καφέ στα δόντια μας.

Ο καφές είναι μια από τις κύριες αιτίες δημιουργίας λεκέδων στο σμάλτο των δοντιών. Το σκούρο χρώμα του καφέ, όταν αυτός είναι ζεστός προσκολλάται εύκολα στα δόντια, επηρεάζοντας με τον καιρό την εμφάνιση του χαμόγελού σας. Έχει βρεθεί ότι η καφεϊνη παρεμποδίζει τον φυσικό τρόπο παραγωγής σιέλου, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ξηροστομία, η οποία με τη σειρά της «ευνοεί» την δημιουργία τερηδόνας. Η μικρότερη ποσότητα σιέλου στο στόμα δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης εμφάνισης χρωματικών λεκέδων.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε τις αρνητικές συνέπειες του καφέ λχ πίνοντας ένα ποτήρι νερό με κάθε κούπα καφέ. Το νερό αναπληρώνει το υγρό που χάνεται από το σώμα λόγω της καφεϊνης. Το βούρτσισμα των δοντιών ή το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη αποτελούν επίσης μια καλή λύση για την αύξηση παραγωγής σιέλου.

Οι λεκέδες από καφέ μπορούν να απομακρυνθούν με το βούρτσισμα των δοντιών με λευκαντική οδοντόκρεμα. Η White Glo έχει αναπτύξει το κατάλληλο προϊόν για τους λάτρεις του καφέ, την λευκαντική οδοντόκρεμα, την White Glo Charcoal Deep Stain Remover.Η οδοντόκρεμα λεύκανσης με σωματίδια ενεργού άνθρακα βοηθάει στον αποτελεσματικό καθαρισμό της στοματικής κοιλότητας, απομακρύνει τους λεκέδες σε βάθος και αποκαθιστά το φυσικό λευκό των δοντιών σας χωρίς διαβρωτικές λευκαντικές ουσίες, χαρίζοντάς σας δροσερή αναπνοή.

Να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας και βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό μαζί με τον καφέ σας.

Ενημερώσου εδώ για όλα μας τα νέα!